Vraag en antwoord / FAQ

 

Ik heb mijn ideale match gevonden, wordt mijn fiets nu nooit meer gestolen?

ANTWOORD:

Wij als ABUS geven jou de meest optimale soort beveiliging passend bij jouw type fiets en gebruik. Echter is dit nooit een garantie dat je fiets met dit slot of deze slotencombinatie gestolen kan worden. Met een slot koop je tijd en weerstand. Hoe hoger het ABUS Security Level van het slot, des te beter de beveiliging je slot biedt tegen diefstal. Met het juiste gereedschap en ongelimiteerde tijd is uiteindelijk ieder slot te kraken. Maar je fiets wapenen tegen een gelegenheidsdief is zeer raadzaam. Wanneer jouw fiets beter is beveiligd dan de overige fietsen in de omgeving, dan zal de dief waarschijnlijk voor een makkelijkere optie gaan en jouw fiets laten staan. Stel jezelf dus de vraag; is mijn slot sterker dan die van mijn buurman? 

 

Waar vind ik een ABUS verkooppunt?

ANTWOORD:

In onze dealer locator vind je altijd een ABUS dealer bij jou in de buurt.

VIND EEN ABUS DEALER

 

Heeft mijn slot onderhoud nodig?

ANTWOORD:

Jazeker! In een slot zitten veel bewegende onderdelen die je goed moet onderhouden. Daarnaast hebben factoren zoals straatvuil, vocht en vorst veel invloed op het functioneren van een slot. Onderhoud je slot dus regelmatig met onze cilinder onderhoudsspray PS88. Deze spray smeert, beschermt, reinigt en zorgt voor een langdurig en probleemloos gebruik. Daarnaast zorgt deze spray er ook voor dat je slot tijdens vorst optimaal blijft functioneren. Tip: Ook ideaal voor cilinders en scharnieren in en rond je huis!

 

Let op: gebruik geen ontvettende spray voor je slot! Deze zorgt ervoor dat al het vet uit je slot wordt verwijderd. Hierdoor vergroot je de kans dat het slot vastloopt.

 

Waar laat ik mijn slot tijdens het fietsen?

ANTWOORD: Sloten zijn er in diverse soorten en maten, de ene is gemakkelijker mee te nemen dan de ander. In sommige gevallen is een  fietstas of zadelpen een passende oplossing maar in veel gevallen ook niet. Wij bieden een breed assortiment sloten die leverbaar zijn met een slothouder. Een houder wordt op het frame gemonteerd middels bijgeleverde bevestigingsstraps of kan vast worden gezet op de plek van de bidonhouder. Er zijn verschillende type houders:

Ringsloten:      LH adaptor - SH slothouder (passend op V-brakes)

Vouwsloten:    SH slothouder – ST slot tas – SR slothouder passend op Selle Royal zadels

Beugelsloten:  KF Klick Fix houder - USH houder

Kabelsloten:    SCMU – SCLL – SR (Selle Royal)

 

Voor kettingsloten hebben we geen speciale houders beschikbaar.

 

Hoelang moet mijn slot zijn om hem aan de vaste wereld te kunnen zetten?

ANTWOORD:

Gemiddeld genomen zijn sloten van 95cm of langer in praktisch alle gevallen vast te zetten aan een paal of fietsenrek. Hoe langer het slot hoe gemakkelijker deze ergens omheen gaat. Houd hierbij wel rekening met het gewicht, hoe langer het slot des te zwaarder het slot.

 

Wat is ART?

ANTWOORD:

Stichting ART zet zich in om diefstal van tweewielers te voorkomen. Het ART keurmerk is ontwikkeld om de betere preventiemiddelen te onderscheiden. Het garandeert bijzondere veiligheid. De stichting bestaat uit vertegenwoordigers van de ANWB, BOVAG, RAI vereniging en verzekeraars. Elk slot dat ART gekeurd is, heeft een reeks testen succesvol doorstaan en mag daarom het keurmerk dragen. ABUS heeft een breed gamma van sloten met een ART keurmerk.

 

Hoe werkt het ART Keurmerk?

ANTWOORD:

Het ART keurmerk is opgedeeld in vier gradaties en geeft hiermee aan hoeveel weerstand een slot biedt. Hoe meer sterren, hoe hoger de preventieve waarde en hoe beter dit slot beschermt tegen diefstal. Over het algemeen hanteren verzekeraars de volgende eis wanneer je je fiets of motor wilt verzekeren tegen diefstal:

 

ART** Fietsen

ART*** Scooters

ART**** Motoren

ART***** Motoren met speciale eisen welke moeten vastgelegd aan de vaste wereld

 

Voor meer informatie is het raadzaam om je verzekeringspolis te raadplegen, deze is hierin leidend.

 

Krijg je ook een ART certificaat bij je slot?

ANTWOORD:

Nee er worden geen certificaten uitgegeven, er staat wél altijd een ART-logo op het slot met daarbij een goedkeuringsnummer. Op stichtingart.nl staat een actueel overzicht van alle ART gekeurde sloten, dit overzicht is leidend voor de verzekeraars.

 

Kunnen alle sloten in aanmerking komen voor een ART-keurmerk?

ANTWOORD:

Nee niet alle sloten komen in aanmerking. Zo zijn kabelsloten of sloten die met een cijfercombinatie worden bediend uitgesloten voor een ART- keurmerk.

 

Kan ik sleutels bijbestellen?

ANTWOORD:

Ja dat is mogelijk. Je kan via de online sleutelservice eenvoudig originele ABUS kopie sleutels nabestellen. Dit werkt aan de hand van vier stappen:

Stap 1: Ga naar abus-sleutelservice.nl

Stap 2: Lees de informatie en tips

Stap 3: Zoek aan de hand van de sleutelcode de gewenste sleutel

Stap 4: Vul je gegevens in en bestel

Als de bestelling is afgerond, ontvang je een bevestigingsmail met daarin je ordernummer.

Binnen enkele dagen ontvang je de sleutel(s) per post.

 

Een slot wordt altijd standaard geleverd met twee sleutels, iedere sleutel die je daarna bij laat maken is automatisch een kopiesleutel.

 

Ik ben mijn sleutel(s) kwijt. Kan ik nog een nieuwe bestellen?

ANTWOORD:

Ja dat is mogelijk! In iedere originele sleutel staat een code gegraveerd of is er een ABUS code-card meegeleverd met hierop de sleutelcode. Als je een slot koopt, noteer dan altijd het sleutelnummer ergens waar je het terug kunt vinden. Bij verlies van een of zelfs van beide sleutels heb je de mogelijkheid om weer een nieuwe sleutel na te bestellen. Je bent zelf verantwoordelijk om aan je verzekeraar door te geven dat je een kopiesleutel bij hebt laten maken. Bij diefstal van je fiets moet je twee originele fietssleutels aan de verzekeraar kunnen overleggen.

 

Is het mogelijk om meerdere sloten te bedienen met een sleutel?

ANTWOORD:

Ja dat is mogelijk. Bij e-bikes is het vaak al het geval dat je dezelfde sleutel zowel het ringslot als het accuslot kunt bedienen. Wij bieden een uitgebreidere service! Wij bieden de mogelijkheid om sloten op sleutelnummer te bestellen. Bijvoorbeeld wanneer u al in het bezit bent van een fiets met ringslot en accuslot, dan heeft u de mogelijkheid om een ketting-, vouw-, beugelslot te bestellen die je met de bestaande sleutel kunt bedienen. Dit noemen wij gelijksluitende sloten. Deze optie is alleen mogelijk bij sloten die zijn uitgerust met een ABUS plus cilinder, geleverd met de ABUS Code Card.

 

Wat is gelijksluitend?

ANTWOORD:

Dit betekent dat je meerdere sloten met dezelfde met een en dezelfde sleutel kunt bedienen. Super handig! Check voor meer informatie onze YOURPLUS FLYER. 

 

Mijn slot werkt niet meer. Heb ik nog garantie?

ANTWOORD:

Garantiegevallen moeten altijd worden geclaimd bij dealer waar het slot is aangekocht.

Of je aanspraak kunt maken op garantie hangt af van meerdere factoren.

Om in aanmerking te komen voor garantie is een aankoopbewijs nodig. Een bankafschrift, pin- of aankoop bon kan ook gebruikt worden. Zonder aankoopbewijs neemt een dealer een garantieverzoeken niet in behandeling. 

Defect aan een product moet de koper tijdig, dat betekent binnen de garantieperiode van 24 maanden, aan de verkoper voorleggen.

Bij defecten of gebreken als gevolg van materiaal- en productiefouten is er sprake van garantie.

In het geval van sleutelbreuk:

-          Sprake van garantie bij ondeugdelijk product, zoals productiegebreken;

-          Geen garantie bij onjuist of verkeerd gebruik.